vrijdag 29 september 2006

Gezinsuitbreiding

Al enige tijd wandelt er een Daddy Longlegs (hooiwagen) door mijn kantoor. Omdat ie niet in de weg zit, laat ik het beestje gewoon in zijn waarde. Nu blijkt echter dat het niet Daddy Longlegs maar een Mummy Longlegs is. Ze heeft ondertussen allemaal kleine Baby Longlegs gekregen.
Nu ben ik een echte dierenvriend, maar dit is een beetje teveel van het goede.

woensdag 27 september 2006

Ongemak

Een paar dagen geleden kregen we van Debbie een flyer in de brievenbus met daarop de aankondiging van het één-jarig bestaan. Daarnaast stonden er ook de nieuwe prijs en openingstijden op. Bovendien was er een overzicht van de handeling die zij verricht. Voor alle duidelijkheid: Debbie is de kapster die bij mij één straat verderop woont en werkt.
Er is echter een ding op diezelfde flyer wat ik niet goed begrijp. Onderaan staat de zin: "Dit om telefonische ongemakken voor u te voorkomen."
Wat is eigenlijk een telefonisch ongemak?

dinsdag 26 september 2006

Kook-TV

Bij Kook-TV denk ik aan heen en weer rennende koks die binnen 1000 seconden een compleet vier-gangenmenu op tafel zetten gebruikmakend van alleen een pannetje water en snufje zout en een pak diepvriesboontjes.
Maar wat Holland Electro nu op de woonbeurs presenteert valt ook onder dezelfde noemer. Koken terijl je TV of DVD kijkt.
Voor 449 euro heb je een Wave TV: een magnetron met 25 liter inhoud, verstopt achter een 15" tft-scherm. Voor 150 euro méér zit daar ook een dvd-speler in. Voorwaar een echte combi-magnetron.
Wel oppassen dat het eten niet verpietert terwijl je naar GTST kijkt.

maandag 25 september 2006

Z !

Ik ziet overal de letter "Z" verschijnen. Mijn toetsenbord heeft zo af en toe maar één grote knop en op die knop verschijnt de laatste letter van ons alfabet. Toen ik in de badkamer in de spiegel keek, zag ik boven mijn spiegelbeeld een grote 2. Later besefte ik dat het een Z geweest moet zijn (Een 2 in spiegelbeeld).
Ik heb -geloof ik- de maandagochtend-blues.

zaterdag 23 september 2006

Spooky

Gisterenavond zo rond half elf kwam een wittte kat bij ons de achtertuin binnenwandelen. Op zich niks bijzonders, want het is een buurtkat en zoals alle andere buurtkatten komt deze regelmatig voorbij. Deze keer bleef ie echter langer dan gebruikelijk. Op z'n gemak ging ie voor de ladder zitten die in onze tuin ligt en ging er geobsedeerd naar zitten kijken, af en toe even opkijkend uit zijn mijmeringen.
Omdat het al donker was en ik de kat niet wilde afschrikken, heb ik even zitten experimenteren met de camera en met een sluitertijd van 15 seconden en een ISO van 400 heb ik deze spookachtige foto kunnen maken.

donderdag 21 september 2006

Chopsticks

Ik kreeg van Emile vanuit het verre oosten een stokje toegeworpen. Of eigenlijk beter een chopstick, want ik word verzocht een recept te publiceren.
Nu ben ik niet zo'n geweldige kok, dus zou het makkelijk zijn om op internet een interessant recept te knippen en te plakken. Maar zo gemakkelijk wil ik me er niet van af maken. Daarom een receptje om je saaie rijst op te leuken.

Voor twee personen:
Kook 100 gram basmatirijst.

Neem een koekenpan en bak hierin zonder boter of olie 2 eetlepels geraspte kokos.
Als dit bruin begint te kleuren voeg je 2 gesneden groene pepers toe (met de zaadjes uiteraard).
Vervolgens een theelepel mosterdzaad. Zorg dat de mosterdzaadjes beginnen te 'ontploffen'.
Daarna nog 2 curry-blaadjes erbij.
Nu kan de gekookte basmatirijst erbij en een scheutje olie erbij. Zorg dat alles goed warm is. Sluit af met een snufje zout en fijngesneden (verse) koriander.

Eet smakelijk.

woensdag 20 september 2006

dinsdag 19 september 2006

Gadget (2)

Het apparaatje wat mijn vrouw gekocht had, bleek een handventilator te zijn. Wel handig en het verplaatst behoorlijk wat lucht. Ook handig om de barbeque aan te maken of om kaarsen uit te blazen.

zondag 17 september 2006

1 : 20

Dat is de schaal waarop de gebouwen van rond 1900 in Oosterhout zijn nagebouwd. Een leger van 35 vrijwilligers bouwt, onderhoudt en voorziet de bezoeker van informatie over het park. Daarnaast is er ook nog een kleine expositie over de school in die tijd en natuurlijk ontbreken de beroepen ook niet.
Ook voor de niet-Oosterhouter is het een aardig park waar je een paar uurtjes kunt doorbrengen. Voor de prijs van € 3,00 p.p. hoef je het niet te laten. Ook geschikt voor rolstoelers.

zaterdag 16 september 2006

Gadget (1)

Afgelopen week heeft mijn vrouw een gadget gekocht. Ze was van mening dat ze er veel plezier van zou hebben. Het is ongeveer 10 centimeter lang en werkt op 2 penlite-batterijen.

vrijdag 15 september 2006

Culinair

In onze wereld heb je beroemde (chef-)koks zoals Joop Braakhekke, Nigella Lawson, Pierre Wind, Jamie Oliver, Gordon Ramsay, enz., enz.. Zij hebben onze eetbelevenis verrijkt door met kruidencombinaties te goochelen.
Wat weinig mensen weten is dat er ook in de dierenwereld chefkoks bestaan. En laat ik nu net het geluk hebben dat er eentje in onze tuin bivakeert.
Deze spin heeft haar web gemaakt in onze basilicumstruik. Heel slim, want dat kan ze nadat ze een insect in haar web gevangen heeft verse basilicum toevoegen voor extra smaak. Geweldig.

woensdag 13 september 2006

Dierenvrienden ?

Ben je beroemd, dan wil iedereen je vriend zijn. Of toch op zijn minst je fan. Ook Steve Irwin die ruime een week geleden werd gegrepen door een pijlstaartrog had natuurlijk ook een heleboel (dieren)vrienden en fans. Een aantal van hen heeft het nu de pijlstaartrog zo kwalijk genomen dat ze (waarschijnlijk) wraak hebben genomen op de pijlstaartroggen. Er worden de laatste tijd in Queensland, Australië veel dode roggen gevonden met een afgesneden staart.
Als fan zou je toch beter moeten weten. Dit had The Crocodile Hunter nooit goedgekeurd.

dinsdag 12 september 2006

De warme dagen voor kerst

Ik begon eigenlijk weer een beetje te wennen aan de lagere temperaturen na een aantal overdreven zomerweken, maar volgens mij begint de zomer nu aan haar tweede jeugd. Temperaturen in september tussen de 25 en 30 graden is niet echt normaal te noemen. Nu ben ik benieuwd of we straks ook een warme kerst krijgen.

maandag 11 september 2006

Het was BestZoo

Gisteren was het zo'n mooie dag dat we besloten om er maar op pad te gaan. De reis ging richting Oost-Brabant en nog specifieker: naar Best. Ik hoor jullie denken: "Naar Best ?"
Yep. Een paar jaar geleden waren we daar ook om naar dierenpark "De Vleut" te gaan (Tegenwoordig BestZoo). Het is een klein dierenpark waar je in drie à vier uurtjes doorheen bent. Verwacht hier geen olifanten of grote zeeaquaria. Er zijn hier voornamelijk kleine dieren te zien. Een dierenpark voor een verloren zondagmiddag. Allen daarheen, maar niet tegelijk !
Oh ja, ze hadden ook mijn favoriete dier op voorraad !

vrijdag 8 september 2006

Beestje (2)

Een paar dagen geleden kwam een groen beestje op visite. Een braaf beestje dat netjes bleef zitten voor de foto en daarna weer vrolijk de wijde wereld in ging.
Niet alle beestjes zijn zo geduldig. Dat bleek toen gisteren door het open raam dit monster binnen kwam wandelen. Met lange poten bewoog het zich voort op mijn bureau terwijl ik wanhopig probeerde scherp te stellen. Jammer genoeg lukte dat niet al te best en ook de pogingen met een korte sluitertijd draaiden op niets uit. Dus zullen jullie het met deze foto als bewijs moeten doen.
Ik ben benieuwd wat er volgende keer het kantoor binnen komt vliegen/wandelen/kruipen.

donderdag 7 september 2006

Noodgedwongen

't Is misschien heel subtiel, maar ik heb de layout van m'n weblog veranderd. Eigenlijk niet geheel vrijwillig, want ik was best tevreden met hoe het eruit zag. Ik had alleen een beetje zitten klooien in de template, waardoor Blogger helemaal in de war raakte. Dus...tijd voor vernieuwing. Maar niet getreurd. Het beeld is misschien anders, maar voor de rest is het dezelfde flauwekul.

woensdag 6 september 2006

Conspiracy Theory

Was 11 september het werk van Al Qaida of zat er een andere organisatie achter? De beweging 'Dit Kan Niet Waar Zijn' gelooft dat er een complot achter 9/11 zit met banden tot diep in de Amerikaanse regering. Bijna vijf jaar en duizenden (onnodige) slachtoffers later gaat men de gekste dingen uit de kast zoeken over deze tragische gebeurtenis.
Sluit die periode af, gedenk degenen die zijn omgekomen en ga verder met leven !

maandag 4 september 2006

Crocodile Hunter R.I.P.

Het kon twee kanten uit met Steve Irwin (The Crocodile Hunter). Je vond hem geweldig of je vond hem overdreven in zijn doen en laten. Zelf hoor ik bij de tweede groep, al heeft hij er wel voor gezorgd dat de natuur de aandacht kreeg die het verdiende. En zijn liefde voor de natuur is hem nu fataal geworden. Tijdens de opnames van een onderwater-documentaire is hij maandagochtend door een 'stingray' in zijn borst gestoken en dit is hem fataal geworden.
The Crocodile Hunter is 44 jaar geworden.

zondag 3 september 2006

Zomer ?

Ik heb het nog eens even nagekeken , maar de zomer moet nog zeker tot 21 september duren. De natuur heeft hier echter geen boodschap aan en produceert al vrolijk diverse soorten paddestoelen.

zaterdag 2 september 2006

Reclame

Als je een eigen bedrijf hebt ontkom je er niet aan. Het maakt niet uit of het een groot of klein bedrijf is, we krijgen allemaal bedrijfsgerelateerde reclame. Elk jaar -zo tegen het laatste kwartaal- vallen de catalogi met relatiegeschenken weer binnen. Als eenmanszaak is dat niet echt interessant. Ik heb te weinig klanten om daar geld in te steken. Maar ieder jaar verbaas ik me weer over de spullen die als relatiegeschenk over de toonbank gaan. Iedereen kent natuurlijk de pennen, sleutelhangers en flessenopeners, maar wat ik nu toch zag...

vrijdag 1 september 2006

Beestje


Zit je rustig te werken, komt er ineens een beestje op je brievenopener zitten. Dus tijd voor een kiekje.