vrijdag 26 oktober 2007

Sturnis Vulgaris

Gisterenavond wilde ik naar buiten gaan om wat GFT naar de container te brengen. Ik had de achterdeur nog maar amper open toen een vreemd geluis mijn oren bereikte. Het was een piepend geluid wat iets weg had van een slechtlopende fiets of van twee mensen die gezellig...
Plots was het stil, maar na ongeveer 10 seconden ging het weer verder. Het geluid bleef even sterk, dus dat van die fiets kon het eigenlijk niet zijn. En ook de buren waren het niet, het was per slot van rekening pas 17.15 uur. Nu weet ik wel dat het tijdstip niets uitmaakt, maar het leek mij niet waarschijnlijk.
Ik keek eens rond om te zien waar het bewuste geluid nu toch vandaan kwam en plots zag ik in de bomen die bij ons achter op de parkeerplaats staan (waar ook de keet van het schildersbedrijf nog staat) een enorme hoeveelheid spreeuwen zitten. Uiteraard zie je ze wel eens als een wolk voorbij vliegen, maar dit was de eerste keer dat ik ze hier in de bomen zag zitten.
Zeker weten doen ik het niet, maar met een schatting van een paar honderd vogels is waarschijnlijk niet ver van de waarheid.

donderdag 25 oktober 2007

Verf

Of je nu in een huurhuis of een koophuis woont, maakt niet uit. Als er houten kozijnen in zitten, moeten deze zo nu en dan eens geschilderd worden. Het voordeel van huren is dat het schilderwerk in de huurprijs zit en dus (goed) bijgehouden wordt. Een koper wil dit werk nog wel eens een jaartje doorschuiven.
Nu wonen wij dus in een huurhuis en we kregen in mei van dit jaar bericht van de verhuurder dat het schilderwerk bijgewerkt zou gaan worden en dat we t.z.t. zouden horen wanneer het grote verven plaats zou gaan hebben. Tot vorige week hoorden we helemaal niks en eigenlijk hebben we nog niks gehoord, alleen staat er nu een keet van het schildersbedrijf op de parkeerplaats. Dit zou kunnen impliceren dat er een begin gemaakt gaat worden met de bewuste klus. Er is alleen één ding wat ik niet begrijp: Wie haalt het in z'n hoofd om met de winter in zicht nog buitenschilderwerk te gaan doen?

maandag 22 oktober 2007

Ratten

Afgelopen vrijdag vertelde ik over het rattenprobleem waar dringend naar gekeken moest worden. Welnu, ik kan melden dat dat gebeurd is. Het bleek achteraf geen probleem, we waren mooi op tijd in de bioscoop en de plaatsen waren ook prima. Ratatouille is weer een juweeltje uit de Disney/Pixar-stal. Een beetje huiverig was ik wel, want de laatste animatiefilm die we zagen (Shrek 3), viel qua verhaal wat tegen, maar Ratatouille was geweldig. Een goed verhaal met lichte humor over een rat die met behulp van een mens zijn roeping waar probeert te maken. Geen gezochte grappen, maar gewoon leuk. Zeker een aanrader en niet alleen voor kinderen.

vrijdag 19 oktober 2007

Druk weekend

Na een week van werken, kijk ik altijd uit naar het weekend. Lekker geen lastige telefoontjes van klanten. Dan pas kan ik lekker doorwerken, want met een eigen toko werk je 7 dagen per week. En steeds vaker betrap ik mezelf er op dat ik in het weekend meer werk verzet dan over de rest van de week. Dit weekend zal er weinig gewerkt worden, want er zijn zaken die mijn aandacht vragen.
Zo is er, naast de gewone weekendbezigheden, het rattenprobleem waar ik naar moet gaan kijken. Dat loopt al een paar weken, dus dat wordt echt hoog tijd. Ik laat na het weekend wel weten hoe het afgelopen is.
Dan moet ik ook nog naar de stomerij, want het vuil gaat niet meer met wassen weg. Misschien dat de intensieve reiniging wel het gewenste resultaat heeft.
Al met al een druk weekend.

maandag 15 oktober 2007

Excuses

Ik weet dat het vandaag Blog Action Day is en dat we met z'n allen goed met ons milieu om moeten gaan. Da's prima en ik wil vast excuses maken voor het feit dat ik er via deze weblog (bijna) geen aandacht aan besteed. Het lijkt er namelijk op dat wij in Nederland in ons eentje de milieuproblematiek op moeten lossen. Wij betalen overal meer voor onder mom van "omdat het beter is voor het milieu", terwijl in Azië men vrolijk doorgaat de economie te stimuleren met behulp van energievretende fabrieken en machines.

Wie ook zijn excuses gemaakt heeft, is de belastingdienst. U weet wel, de vereniging die ons menigmaal verrast met rustgevende blauwe enveloppen op de deurmat. Deze keer kreeg ik er ook weer een en de strekking van de brief was zeer verrassend. Ze waren er achter gekomen dat ze een foutje in mijn nadeel gemaakt hadden en dat ze dat ook wel heel erg vonden. Maar niet getreurd want het zou spoedig goed gemaakt worden. En jawel, vanochtend stond het bewuste bedrag (inclusief heffingsrente) op de rekening. Wat mij betreft zijn hun excuses aanvaard.

zondag 7 oktober 2007

Eerste tekenen

De herfst is weer begonnen en dat is goed te zien aan alle vliegenzwammen die als paddestoelen uit de grond schieten.

Update: De bewuste paddestoelen zijn al door onverlaten met de grond gelijk gemaakt. Links en rechts liggen nog de sporen van hun actie. Geen respect voor de natuur.

donderdag 4 oktober 2007

De bijzondere dag

4 Oktober 2002. Ik herinner het me als de dag van gisteren. Een zonnige en warme dag. En juist daarom is 4 oktober niet alleen Wereld-dierendag, maar ook een bijzondere dag voor mij en mijn vrouw.
Oh ja, we gaan vandaag uiteraard naar de dierentuin !
Als we maar niet opgegeten worden.

dinsdag 2 oktober 2007

Te duur

Ayaan Hirshi Ali (of Ayaan Hirsi Magan) is te duur voor de USA. Haar veiligheid kan niet gegarandeerd worden. En daarom is ze weer terug in Nederland. Op zich allemaal geen probleem, want hier in Nederland hebben we daar genoeg belastingeuro's voor, maar wat mij wel opviel was dat Rita Verdonk het publiekelijk voor Ayaan opnam. En dat terwijl zij ruim een jaar geleden nog lijnrecht tegenover elkaar stonden in de kwestie van de nationalisatie van Ayaan. Het zal er wel mee te maken hebben dat Verdonk min of meer een persona non grata is geworden.