maandag 29 september 2008

Estômago



Waar : Chassé Cinema - Breda
Wanneer : 23 september 2008
Waardering :


Als de onnozele hoofdpersoon Raimundo Nanuto (João Miguel) uit het verhaal vanaf het platteland aankomt in de stad, heeft hij alleen de kleren die hij draagt. Omdat de honger toch begint te knagen gaat hij stapt hij de eettent van Zulmiro (Zeca Cenovicz) binnen. Als dan blijkt dat hij zijn consumpties niet kan betalen, laat Zulmiro Raimundo kost en inwoning verdienen door hem aan het werk te zetten. Langzamerhand blijkt dat Raimundo een gave heeft. Hij kan koken! De verlopen eettent krijgt weer klanten en het duurt niet lang voordat hij opvalt bij Iria, de prostituee die van eten houdt maar niet kan koken en Giovanni, de eigenaar van restaurant Boccaccio. Iria vindt het eten zo lekker dat ze een soort van relatie met Raimundo begint. Zij krijgt eten, hij krijgt sex.
Ondertussen krijgt Raimundo van Giovanni een baantje in diens restaurant aangeboden en leert zo de geheimen van de kookkunst.
Tussen de diverse scènes door maken we een sprong in de tijd (ongeveer 1 jaar vooruit) en zien Raimundo in de gevangenis, waar hij in een cel met meerdere gevangenen terecht komt. In de cel heerst een strikte hiërachie, maar door zijn kookkunsten weet hij zich op te werken naar de top.

Het heen en weer flitsen tussen heden en verleden is soms wat vervelend, maar het geeft een mooi beeld van hoe Raimundo in de gevangenis is terecht gekomen en hoe hij zich daar opwerkt binnen de groep gevangenen.

Een smakelijke Braziliaanse film in de ruimste zin van het woord.
Vanwege het feit dat het een drama/thriller is, en dus niet ieders cup-of-tea, drie sterren.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

O, was het ook een thriller? Hmmm. Dat is inderdaad niet zo mijn ding.
Trouwens, dat gerecht op de filmposter ziet er maar zo-zo uit...

Pedro zei

@Marieke: Met dat 'thrillen' viel het allemaal wel mee. Het is soms gewoon wat spannend. Gaat dat zien!