woensdag 2 mei 2007

Rap, rapper, Xzibit

In 1981 kwam de film The Cannonball Run in de bioscoop. Hierin gaan excentrieke deelnemers de strijd met elkaar aan in een race van de ene naar de andere kant van Amerika.
Sinds 1999 is er -in real life- een soortgelijke race, de Gumball 3000. Dit jaar gaat de rally van Londen naar Instanbul en ze kwamen ook door Nederland. Mensen die met hun snelle bolides voor de lol (want er is niks mee te verdienen) 3000 mijl zo snel mogelijk door Europa scheuren. Dat je dat in Duitsland doet, kan ik me voorstellen, maar iedereen weet dat de mannen en vrouwen van de KLPD hier, zo af en toe, zeer streng optreden tegen hardrijders. En zeker als de race vooraf op internet wordt aangekondigd, kun je problemen verwachten. Tijdens de rit de Nederland werden dan ook diverse deelnemers van de weg gehaald. Daarbij zat ook Alvin Nathaniel Joiner. Terwijl hij in zijn Lamborghini over 's lands wegen kachelde met een vaartje van 160 km/u waar maar 100 km/u was toegestaan, werd hij door de lange arm der wet staande gehouden. De snelheidsoverschrijding was voldoende om zijn rijbewijs in te vorderen. Daarmee had hij nog geluk, want er waren 2 deelnemers die hun auto konden laten staan.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Maakt de race toch iets spannender voor de deelnemers :-D

Anoniem zei

Ze zijn niet alleen door Nederland gereden maar ok door Belgiƫ. En blijkbaar heeft de politie hier zijn eigen Gumball versie ingezet lol. Althans deze blog over Londen laat dit uitschijnen. Zitten paar leuke foto's bij van de start van de race:
http://www.voiceofacity.com/londen/

Anoniem zei

http://www.voiceofacity.com/londen/ dus...

Anoniem zei

En terecht, in een ander land moet men zich aan de heersende wet houden

Pedro zei

@Christophe: Er staan wel een paar aardige karretjes tussen.

@Iedereen: Het getuigt ook niet echt van intelligentie. Het staat uitvoerig beschreven op internet en de mannen en vrouwen in het blauw lezen zulke berichten uiteraard ook.

Anoniem zei

Waarom zou er een uitzondering gemaakt moeten worden voor de rijken? KLPD heeft groot gelijk. Aanpakken die racers. Het circuit is om te racen, de openbare weg is al risicovol genoeg.