zaterdag 21 juli 2007

Azuloscurocasinegro

Titels zeggen vaak veel waar een film over gaat. Als je "Titanic" hoort weet je onbewust dat het niet over een personage gaat dat, gestoken in een vleermuis-outfit, de misdaad bestrijdt. Of een film waarin een boot tegen een ijsberg vaart, daardoor zinkt en waarbij een heleboel mensen verdrinken, noem je geen "Watership Down".
Soms kan een titel je ook intrigeren. Dit was ook het geval bij "Azuloscurocasinegro".

Het verhaal gaat over Jorge, die zijn hulpbehoevende vader Andrés verzorgt. Daarnaast heeft hij in het gebouw waar ze wonen een baantje als conciërge. Hij is afgestudeerd en is op zoek naar iets voor zichzelf. Ondertussen heeft zijn broer Antonio in de gevangenis waain hij zit Paula (zelf ook een gevangene) ontmoet en zij wil graag een kind van hem, omdat de moeders in de gevangenis beter behandeld worden. Antonio is echter onvruchtbaar en hij vraagt Jorge om voor het nageslacht te zorgen. In eerste instantie weigert hij, maar stemt later toch toe. Langzaam maar zeker begint er iets moois op te bloeien tussen Jorge en Paula. Dit tot groot verdriet van jeugdvriendin Natalia. Dan is er ook nog Israel, de vriend van Jorge, die tot de ontdekking komt dat zijn vader regelmatig naar een masseur gaat, die naast massages ook nog de klanten op andere manieren pleziert. Hij besluit om zijn vader hiermee te confronteren.

Deze drama-komedie van Daniel Sánchez Arévalo is zeker meer dan de moeite waard om te gaan bekijken.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Jaaa, en probeer bij de kassa dan maar 'ns de titel van die film uit te spreken! :-)

Pedro zei

@Marieke: Da's heel gemakkelijk: Azuloscurocasinegro. Zie je wel ;-)

Anoniem zei

Het is een film die door de bbc uitgezonden gaat worden over een tijd. Een van de klassefilms op BBC 2.

Pedro zei

@Redstar: D'r gaat niks boven een achteraf-zaaltje zonder airco om deze film te zien, maar als-ie toch op TV komt, moet je hem zeker gaan bekijken.

Chantal zei

Vast een Chassé Cinema voorstelling...

Pedro zei

@Chantal: Wat anders... :-)