woensdag 26 september 2007

Het moet niet veel gekker worden

"Milieuheffing op biefstukje", kopt vandaag de Gele Raaf. Begonnen als een waarschuwing voor fout vlees is dit nu uitgelopen op plannen voor verkapte belastingen. 85 eurocent per kilo extra voor biefstuk en 10 eurocent voor kip- en varkensvlees. En dat allemaal omdat bij de productie van het vlees (enorm) veel CO2 vrijkomt. Ik merk wel dat het kabinet alle 'milieuaspecten' aangrijpt om er munt uit te slaan. Een beter mileu begint bij jezelf en dat mag de consument merken in zijn portemonnee.
Volgens mij is er bij de ziektekostenverzekeraars ook CO2-uitstoot te verwachten, want zoals het er nu uitziet gaat de premie zo'n € 120,00 per jaar omhoog. En hoe komt dat? Steeds meer mensen kunnen de premie niet meer opbrengen en betalen dus maar niet. Gevolg: te weinig inkomsten voor de verzekeraars en dus gaat de premie omhoog waardoor er nog meer mensen komen die hun premie niet meer kunnen betalen.
Waar en wanneer houdt de gekte op?
Straks moeten we nog gaan betalen als we een scheet laten, want een deel van onze uitlaatgassen bestaat uit koolstofdioxide en aangezien wij zo'n 0,50 tot 1,50 liter darmgas produceren, kan dat aardig in de papieren gaan lopen.

4 opmerkingen:

Chantal zei

De premieverhoging is het begin van het eind, want zo jhouden ze de wanbetaling in stand.

Anoniem zei

Dat wordt dus minder vlees eten. Met de besparing kunnen we de stijging in de verzekeringspremies compenseren... :-(

Anoniem zei

@ Peer, het gaat gewoon door tot dat we het niet meer op kunnen brengen.

@ Chantal, Wanbetaling? Ik wordt schijtziek dat mensen die het echt niet kunnen opbrengen die premie te betalen, als wanbetaler worden bestempelt. Weet je dat als iemand ontslagen wordt, het minimaal 8 weken duurt voor er inkomen komt via het UWV? Dan wordt het erg moeilijk om je rekeningen te betalen.....

Anoniem zei

@ Emile: Ja, tenzij al die vegetariƫrs zich dan massaal storten op de linzen en bonen, want dat zorgt dan weer voor een toegenomen hoeveelheid darmgas.
:-)