maandag 19 februari 2007

Carnavalsvlucht


Een paar weken geleden had ik het over een uitstapje om de plaatselijk carnavalsgekte te ontvluchten. En dat is mooi gelukt.
Met B-dagtrip 108 zijn wij naar de stad van Druon Antigoon getrokken om daar een bezoek te brengen aan Aquatopia en het diamantmuseum. Dit in een straal van 500 meter van het centraal station, wat er nu weer een beetje fatsoenlijk uit begint te zien na de ingreep voor de HSL.
Het Koningin Astridplein is niet overdreven groot, maar we moesten toch nog even zoeken naar de entree van Aquatopia. Het bleek verborgen te zijn in een hoek van het grote Astrid Park Plaza Hotel. Bij binnenkomst duik je gelijk onder in de onderwater-wereld. Mooi aangelegde waterpartijen en aquaria met daarin de mooiste en vreemdste vissen. Daarnaast waren ook nog pijlgifkikkers te bewonderen. In Costa Rica moest je ze met het vergrootglas zoeken, maar hier waren ze flink vertegenwoordigd. Ook hebben we een bezoekje gebrachte aan de beroemdste leguaan van Belgiƫ die daar ook woont.
Een uurtje of drie later waren we weer buiten en na een broodje bij Panos was het tijd voor het diamantmuseum. Ik weet niet wat het is met diamantmusea, maar je mag er nooit foto- of filmopnamen maken. En dat is heel jammer, want er werden diverse mooie stukken tentoongesteld. Daarnaast behandeld de expositie eigenlijk de hele diamantgeschiedenis. Dus van de eerste vondst tot de groei van Antwerpen als diamanthoofdstad. Heel mooi en heel interessant alleen de uitleg (m.b.v. de elektronische gids) is wel eens wat te uitgebreid.
Als je dus op zoek bent naar een dagje vertier in Antwerpen is dit misschien een aanrader.

5 opmerkingen:

Chantal zei

Antwerpen en Belgie algemeen heeft niet manliefs voorkeur.....

Pedro zei

@Chantal: Dan ga je toch zonder hem...

Anoniem zei

Bij ons gelukkig weinig te merken van carnaval. :-)
Maar voor alle zekerheid waren we toch "gevlucht" naar verschillende tuinzaken. Het weer van zaterdag deed de groene vingers kriebelen.

Anoniem zei

Hier hebben we gelukkig nergens last van!

Anoniem zei

Antwerpen vind ik altijd gezellig! is toch zo een leuke stad!