donderdag 1 februari 2007

What's in a word ?

Wat mij betreft mag iedereen geloven wat hij/zij wil. Ieder diertje z'n pleziertje zal ik maar zeggen. Zolang ze er mij maar niet mee lastig vallen. Soms zet ik echter wel vraagtekens bij hoever sommige mensen in hun geloof willen gaan.
Oké, je bent een vertuigd Christen en je doet alles om maar in een goed boekje bij de Here te komen. Prima, niks mis mee. Maar om dan het Woordenboek der Nederlndse Taal aan te laten passen, vind ik toch een beetje te ver gaan. En toch gebeurd het. In Staphorst wordt op verzoek van 5 reformatorische basisscholen een speciale versie van het woordenboek uitgberacht. Woorden zoals gatver, jeminee, nitwit, hork, trut, viagra, groupie en geil zul je hier niet in terugvinden. Of dit zo'n goede zaak is weet ik niet. Als de kinderen maar geen taalachterstand oplopen daar in Staphorst.

6 opmerkingen:

Chantal zei

ik vind dit te ver gaan, het hoort bij de samenleving en die woorden hoef je toch niet op te zoeken als je niet wilt. Ik heb persoonlijk nog nooit dat soort woorden opgezocht en ik denk dat het ook geen zin heeft kinderen voor te houden dat het er niet is, ze horen het toch wel elders.....

Anoniem zei

Je zou zeggen dat die kinderen een deel van hun ontwikkelen missen, maar omdat ik verwacht dat ze toch nooit een voet buiten staphorst zullen zetten, zullen ze geen idee hebben wat er nu in de grote mensen wereld heeft afgespeeld.

Anoniem zei

En deze mensen hameren maar op het gevaar uit de moslim wereld :-S

Anoniem zei

Gaat veel te ver!
Wat volgt?
Censuur in kranten en tijdschriften?
Beperking van radiozenders?
Het weren van bezoekers in staphorst?

Het moet niet gekker worden!
Maar ik vrees ervoor.

Anoniem zei

In welke eeuw leven ze in Staphorst???

Anoniem zei

Nou, het gaat niet door. VanDale heeft ervan af gezien, omdat ze zich zo neutraal mogelijk willen houden. Goede zet! Ik vind trouwens dat geloof een prive-aangelegenheid is. Ik ben dus niet zo blij met zowel CDA als CU in de regering en scholen met een geloofsprincipe mogen voor mij ook afgeschaft worden.