maandag 7 augustus 2006

Tjoeke tjoeke


Er begint nu eindelijk schot in te komen. Na geslaagde test van de HSL-Zuid en oplevering van het traject tussen Rotterdam en de Belgische grens is nu het Groene Hart aan de beurt. Met een vaartje van 120 km/u gaat de Thalys een week lang elke dag een keer heen en weer door de HSL-tunnel in het Groene Hart.
Als alles meezit zal de eerste 'officiƫle' trein op 1 juli 2007 tussen Hoofddorp en Rotterdam gaan rijden. Dit alles ook weer met de ongelofelijke snelheid van 120 km/u. Het zal nog tot 2008 gaan duren voordat er (met nieuw materieel) op topsnelheid gereden gaat worden.
't Is te hopen dat er tegen die tijd ook een wat handiger tussenstation komt tussen Rotterdam en Antwerpen. Want voor de Brabander is die spoorlijn tot nu toe alles behalve handig.

1 opmerking:

Chantal zei

120 km/uur..... wij zagen zaterdag op National Geographic een docu 'Seconds from disaster' over dat treinongeluk in Duitsland in 1998, met die HSL-lijn daar..... en die reed harder, het is toch gevaarlijk hoor, en waarom moet alles zo snel tegenwoordig, waar is de rust in het leven?