donderdag 20 juli 2006

Warme hap

De 18-jaar oude python Houdini zag er afgelopen maandag wat pips uit, vond diens eigenaar Karl Beznoska in het stadje Ketchum, in de Amerikaanse staat Idaho. Toen ontdekte Karl dat het elektrische dekbed dat de 27 kilogram zware slang warm moest houden niet meer in zijn kooi lag.

Een röntgenfoto bij de dierenarts wees uit dat het beestje de tweepersoonsdeken had opgegeten, met de bedrading en het bedieningspaneeltje erbij.

De plaatselijke dierenarts voerde, na advies te hebben ingewonnen bij verscheidene collega's, een spoedoperatie uit om de 3,6 meter lange Houdini van zijn warme last te bevrijden. Volgens de arts herstelt de python goed van de ingreep, zo meldde donderdag de BBC.

Eigenaar Karl denkt dat Houdini een stukje van de deken naar binnen slokte samen met het konijntje dat hij zondag als avondeten had gekregen. Ook toen het konijn al lang op was, bleef de slang de deken doorslikken. Volgens de dierenarts deed Houdini er zeker zes uur over om de hele deken binnen te krijgen.

Bron: ANP

3 opmerkingen:

Chantal zei

Zal wel zwaar op de maag hebben gelegen. Een leuk recept voor de rubriek; wat eten we vandaag? Konijn met electrische deken.....

Anoniem zei

En let ook even op de plaatsnaam: Ketchum (Catch 'em!).

Chantal zei

Was me nog niet opgevallen Marieke....