zaterdag 14 oktober 2006

Aan de rol

Meestal gaat het goed, maar heel soms kom je voor het probleem te staan dat het toiletpapier (bijna) op is. En dat is heel vervelend. Wij halen onze rollen Luxana 2-laags altijd in grootverpakking bij de dichtstbijzijnde vestiging van de Makro. Dit wordt dan gecombineerd met andere boodschappen om vreemde blikken bij de kassa zoveel mogelijk te voorkomen.
Deze keer hadden we echter niks anders nodig en dus werd er met de wekelijkse boodschappen een 'detour' langs de gang met keuken- en toiletpapier gemaakt. Hele schappen vol staan tot je beschikking. Toiletpapier in 2, 3 of 4 lagen, gebleekt of ongebleekt, nieuw of gebruikt, met of zonder parfum. Verpakkingen die je (vrolijke gekleurd) toeschreeuwen: 'Extra zacht', 'Extra lang', 'Extra breed' of 'Extra grip'. Plaatjes van bloemen, bergweiden en puppies worden op je netvlies geprojecteerd en onbewust vraag je je af of deze zaken in het toiletpapier verwerkt zijn.
Kijk je vervolgens naar de prijzen dan val je bijna achterover. Oké, het kost natuurlijk wel wat om oud-papier om te zetten in toiletpapier, maar soms lijkt het wel of ze je de fabriek willen verkopen.
Dan komt het moment dat je toch je keuze moet maken en omdat het maar een 'nood'-oplossing is, kies je voor een niet te duur, 2-laags papier van het huismerk.
Thuis aangekomen worden de rollen geïnstalleerd en zijn ze klaar voor gebruik. Maar wat een desillusie. Het papier is dunner dan wat je gewend bent met alle gevolgen van dien. Het wordt verdoezeld door de luchtlaag tussen de twee velletjes en de putjes die erin gestanst zijn.
Nee, daar wordt een mens niet vrolijk van. Het is dat er drukinkt op de krant zit, anders had ik dat beter kunnen gebruiken.

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik heb een keer uit nood de krant gebruikt. Het is goed dat ik de Trouw lees, want was het de Telegraaf geweest, had ik een probleem.